Films Agenda Specials Expat Informatie Locaties
NL
EN
Bekijk de trailer

Andragogy - CinemAsia

Het leven van een docent van middelbare leeftijd staat  op zijn kop wanneer haar woedeaanval in de rij voor een eetkraam wordt gefilmd en vervolgens online wordt verspreid. 
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

Andragogy - CinemAsia

Prani – een docent van middelbare leeftijd – staat bekend om haar morele kompas en unieke methodes om leerlingen te disciplineren. Haar leven neemt een onverwachte wending wanneer ze haar geduld verliest nadat iemand voordringt in de rij bij het bekende putu eetkraampje. Haar woede uitbarsting wordt gefilmd en online–in een compleet andere context– geplaatst. Door een totaal verkeerde interpretatie van de video ontstaat een golf van kritiek en gaan de internettrollen los. Hierdoor komt haar doel om conrector van de middelbare school te worden op het spel te staan. Prani probeert samen met haar familie op wanhopige wijze haar reputatie te herstellen. Wat volgt zijn frustrerende pogingen om haar onschuld te bewijzen.  

Indonesië heeft een van de grootste sociale media gemeenschappen van de wereld en is een broedplaats voor veel verschillende internetfenomenen. Deze unieke film haakt hierop in en onderzoekt op speelse wijze de negatieve gevolgen van sociale media en cancelcultuur op het leven van mensen, met name in relatie tot het huidige gedrag op sociale media en het politieke klimaat.