Films Agenda Specials Expat Informatie Locaties
NL
EN
Bekijk de trailer

Guián - CinemAsia

Gedurende haar leven kon de Costa Ricaans-Chinese filmmaker Nicole Chi Amén niet in woorden communiceren met haar grootmoeder Guián, omdat die nooit Spaans leerde. Na het overlijden van Guián onderneemt Nicole een persoonlijke reis door het geboortedorp van Guián in China.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

Guián - CinemAsia

Gedurende haar leven kon filmmaker Nicole Chi Amén niet in woorden communiceren met haar grootmoeder Guián. Haar grootmoeder leerde nooit Spaans, en zij nooit Chinees. Na het overlijden van Guián pakt Nicole haar camera op en reist naar Guiáns geboorteplaats in China om de mensen te bezoeken die Guián kenden. Haar beelden vormen een liefdesbrief aan de grootmoeder die ze kende en een denkbeeldig gesprek met de grootmoeder die ze niet kende.

Guián is een intieme zoektocht naar afkomst, vertelt met een prachtige en liefdevolle tederheid. Het gaat over de taalkundige verschillen die scheiden, maar bovenal over de familiebanden die verbinden. Chi Améns debuut als documentairemaker overspant generaties en continenten, waarbij ze het publiek meeneemt op haar persoonlijke reis om de vragen te beantwoorden die ze nooit heeft kunnen stellen.