Films Agenda Specials Expat Informatie Locaties
NL
EN
Bekijk de trailer

Guras - CinemAsia

Een 9-jarige meisje gaat op zoek naar haar vermiste hond in de bergen van Darjeeling. Een zoektocht die leidt naar mystieke plekken vol met bovennatuurlijke wezens. 
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

Guras - CinemAsia

In de bergen van Darjeeling, leidt de 9-jarige Guras een relatief vredig bestaan. Totdat haar geliefde hond Tinkle vermist raakt en haar onschuldige wereld instort. Ondertussen komen haar ouders financieel onder druk te staan als gevolg van de dalende kardemom prijzen. Te midden van deze onzekerheid gaat Guras op zoek naar haar hond. Een zoektocht die haar leidt naar mystieke plekken en haar in contact brengt met bovennatuurlijke wezens.

Regisseur Saurav Rai zet met deze tweede speelfilm zijn focus op zijn geboorteplaats Darjeeling voort. Zijn werk is een poëtische mix van het spirituele en het echte, waarbij je wordt ondergedompeld in een wereld waar werkelijkheid verweven raakt met een gevoel van mysterie. Guras neemt het publiek mee op reis door schilderachtige landschappen, waar mystieke visioenen en geluiden een verhaal vertellen over groei, verlies en de wereld van een meisje dat op het punt staat te veranderen.