Films Agenda Specials Expat Informatie Locaties
NL
EN
Bekijk de trailer

City of Wind - CinemAsia

De 17-jarige sjamaan Ze moet navigeren tussen zijn traditionele verplichtingen en een nieuw verlangen dat ontluikt wanneer hij de 16-jarige Maralaa ontmoet. Dit leidt tot een diepgaande reis van zelfontdekking.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

City of Wind

De 17-jarige sjamaan Ze vervult verschillende rollen. Binnen zijn gemeenschap neemt hij de traditionele taken op zich door te communiceren met de geesten van voorouders. Op school is hij een modelstudent, wiens medestudenten alleen maar geïnteresseerd zijn in alledaags geroddel. De balans in zijn leven wordt verstoord wanneer hij de 16-jarige Maralaa ontmoet tijdens een sjamanistische ceremonie. Dit wakkert emotionele en lichamelijke verlangens aan die leiden tot een diepgaande reis van zelfontdekking.

Regisseur Lkhagvadulam Purev-Ochirs filmdebuut is een coming-of-age verhaal rijk aan visuele composities en narratieve warmte. Op delicate wijze wordt Mongolië geschilderd, een land dat net zo veel transformaties en onzekerheden ondergaat als de hoofdpersoon zelf, gespeeld door Tergel Bold-Erdene die voor zijn debuutrol werd bekroond met de Orizzonti-prijs voor Beste Acteur in Venetië.

Levendig, filmisch en met veel lagen, City of Wind is een portret van de innerlijke belevingswereld van een jonge man die zijn weg zoekt in de wereld, navigerend tussen verantwoordelijkheden, familie en verlangens.