Films Agenda Specials Expat Informatie Locaties
NL
EN
Bekijk de trailer

Snow in Midsummer - CinemAsia

Een jong meisje en haar moeder overleven een nacht van dodelijk rassenrellen in Kuala Lumpur tijdens de Maleise furie van 13 mei 1969. 49 jaar later gaat de dochter, die inmiddels van middelbare leeftijd is, op zoek naar antwoorden.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

Snow in Midsummer

Op 13 mei 1969 braken dodelijke raciale rellen uit tegen de Chinese bevolking in Kuala Lumpur. Gevangen in alle chaos, bevinden zich het jonge meisje Ah Eng en haar moeder. Ze zoeken toevlucht bij een operagezelschap en overleven de nacht, maar Ah Engs broer en vader niet. 49 jaar later bezoekt Ah Eng, zoekend naar antwoorden en een manier om alles af te sluiten, een begraafplaats die spoedig gesloopt zal worden.

Snow in Midsummer vertelt op indringende wijze over een gewelddadige periode uit de Maleisische geschiedenis, in een aangrijpende visuele stijl. Door de ogen van Ah Eng, wiens verhaal bestaat uit een combinatie waargebeurde verhalen van mensen die familie en vrienden bij de rellen zijn verloren, wordt de kijker geconfronteerd met een nationaal trauma verwerkt in een gelaagd verhaal over blijvend verdriet. Het is een fragment uit de geschiedenis dat Maleisië tot op de dag van vandaag blijft definiëren, kunstzinnig weergegeven en van cruciaal belang voor de lang uitgestelde maatschappelijke afrekening.