Films Agenda Specials Expat Informatie Locaties
NL
EN
Bekijk de trailer

Ajoomma - CinemAsia

Een Singaporese weduwe van middelbare leeftijd die geobsedeerd is door Koreaanse soapseries reist voor het eerst naar Seoul waar zij onverwachts een letterlijke en persoonlijke ontdekkingsreis maakt.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

Ajoomma - CinemAsia

Een Singaporese weduwe van middelbare leeftijd, die geobsedeerd is door Koreaanse soapseries, wil al voor een lange tijd heel graag naar Zuid-Korea. Wanneer ze eindelijk naar Seoul afreist, zorgt een onverwachte wending ervoor dat zij een letterlijke en persoonlijke ontdekkingsreis maakt.

Geen film zal je zo doen glimlachen als Ajoomma, het speelfilmdebuut van regisseur He Shuming. De film is enerzijds een portret van een moeder en haar leven na het moederschap en anderzijds een verhaal over de groei van alle vriendelijke mensen die ze ontmoet en die, net als zijzelf, hun rol als ouder en kind proberen in te vullen.

Hong Huifang werd, met een hartverwarmende vertolking die van haar de favoriete tante van iedereen maakt, de eerste Singaporese die genomineerd werd voor Beste Hoofdrolspeelster bij de Golden Horse Awards. De film werd ook geselecteerd als Singapore's inzending voor de 2023 Oscars.