Films Agenda Specials Expat Informatie Locaties
NL
EN
Bekijk de trailer

13 Bombs - CinemAsia

Een terroristische aanval veroorzaakt chaos in Jakarta. Om losgeld te krijgen dreigen de terroristen om nog twaalf bommen in de stad tot ontploffing te brengen. Voor de overheid begint een race tegen de klok om de daders te achterhalen. 
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

13 Bombs - CinemAsia

Een anonieme terroristische aanval veroorzaakt chaos in Jakarta. De leider van deze aanval, Aarok eist een hoge waarde aan bitcoins en dreigt dat er twaalf bommen door de stad verspreid zijn, die elk om de acht uur ontploffen. Onderzoek door het Indonesische Bureau voor Terrorismebestrijding wijst naar Oscar en William, mede-oprichters van het cryptocurrency-platform van het land, die daarom worden gedwongen om samen te werken om hun onschuld te bewijzen. Er start een race tegen de klok om de stad te redden en de waarheid achter de bomaanslag te achterhalen.

Geïnspireerd door de grootste financiële fraude in de Indonesische geschiedenis, markeert 13 Bombs een belangrijke mijlpaal als een van de meest ambitieuze blockbusters van Indonesië. De film combineert actie met een humanistisch perspectief, waar complexe perspectieven en motivaties samenkomen en de prijs van macht wordt bevraagd.