Films Agenda Specials Expat Informatie Locaties
NL
EN
Bekijk de trailer

In Broad Daylight - CinemAsia

Gebaseerd op een waargebeurd verhaal. Na een tip over misbruik te hebben ontvangen, infiltreert een onderzoeksjournalist in een verzorgingshuis voor mensen met een handicap, waar ze begint aan een eindeloze zoektocht naar de waarheid. 
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

In Broad Daylight - CinemAsia

Hoe ver ga je om de waarheid te achterhalen? Onderzoeksjournalist Kay infiltreert in een verzorgingshuis voor mensen met een handicap nadat zij is getipt over misbruik. Hoe dieper ze graaft, hoe meer er aan het licht komt over de gebreken van het systeem en wat er allemaal in de doofpot wordt gestopt. Dit zet Kay’s eindeloze zoektocht naar de waarheid in gang, ook al heeft dat onbedoelde gevolgen.

Gebaseerd op een schokkend waargebeurd verhaal uit 2016 in Hong Kong. In Broad Daylight vertelt het verhaal van gerechtigheid vanuit verschillende perspectieven, met aandacht voor de waardigheid en rechten van mensen met een handicap, de institutionele gebreken als het gaat om zorg voor gemarginaliseerde mensen en journalistieke integriteit in een steeds meer verdeelde wereld. Regisseur Lawrence Kan brengt al deze onderwerpen samen in een compact narratief, met in de hoofdrol de Golden Horse-genomineerde Jennifer Yu, die haar personage tot leven wekt met een no-nonsense houding vol compassie en een onwrikbare toewijding aan de waarheid.