Films Agenda Specials Expat Informatie Locaties
NL
EN
Bekijk de trailer

Made in Korea: A One Way Ticket Seoul-Amsterdam? - CinemAsia

In-Soo Radstake gaat in deze documentaire op zoek naar zijn ware identiteit: is hij Nederlander of Koreaan? Een persoonlijke zoektocht waarbij hij in gesprek gaat met zijn mede-geadopteerden en zijn biologische moeder op zoekt.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

Made in Korea: A One Way Ticket Seoul-Amsterdam? - CinemAsia

In-Soo Radstake kwam in 1980 aan in Nederland vanuit Seoul, Zuid-Korea, als een door een Nederlands echtpaar geadopteerde baby. In deze documentaire gaat hij op zoek naar zijn ware identiteit. Zijn zoektocht voert hem langs zijn Zuid-Koreaanse mede-geadopteerden, die met dezelfde vlucht naar Nederland kwamen, en het weeshuis in Seoul. Hij vergelijkt zijn eigen vragen en ervaringen rondom adoptie met die van zijn reisgenoten. Hij stelt zichzelf de vraag of hij Nederlander is of Koreaan. Radstake voelt zich Nederlands, maar heeft hij zich bewust of onbewust aangepast als Nederlander en zo zijn Koreaanse kant onderdrukt?

Naarmate zijn zoektocht vordert wordt zijn verhaal persoonlijker als hij zijn biologische moeder probeert te vinden. Zijn persoonlijke zoektocht eindigt in een reünie van zijn aankomstgroep. Precies 25 jaar later is de groep van 9 geadopteerde Zuid-Koreaanse kinderen weer herenigd. Maar ditmaal als volwassenen.

Dumpling Stories & Paneldiscussie

Made in Korea wordt samen met Dumpling Stories vertoond, een 40 minuten durende VICE documentaire over Nederlands-Chinese geadopteerden, gevolgd door een paneldiscussie over adoptie in Nederland.