Films Agenda Specials Expat Informatie Locaties
NL
EN
Bekijk de trailer

Bob Marley: One Love - voorpremière

Bob Marley: the King of Reggae, de man die de wereld talloze onvergetelijke hits schonk. Zijn leven is nu verfilmd met Kingsley Ben-Adir én muziek in de hoofdrollen.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

Bob Marley: One Love

No Woman No Cry, I Shot the Sheriff en natuurlijk One Love: het zijn maar een paar van de vele hits die Bob Marley en zijn band The Wailers (met o.a. Pete Tosh en Bunny Livingston) gescoord hebben. Marley, geboren in 1945, was zonder twijfel de man die de wereld liet kennismaken met de reggae, de muziekstijl die in Jamaica zijn oorsprong vindt. In zijn teksten pleitte hij voor verdraagzaamheid en liefde, en keerde hij zich fel tegen alle vormen van onderdrukking. Zijn leven ging niet altijd over rozen: zo werd er in 1976 een moordaanslag op hem gepleegd, een jaar later diende zich de eerste gezondheidsklachten aan, die hem in 1981 uiteindelijk fataal zouden worden. Maar we herinneren hem ons toch vooral om zijn fantastische muziek.

De Amerikaanse regisseur Reinaldo Marcus Green verfilmde het meeslepende leven van deze reggae-legende in nauwe samenwerking met Marley’s familie. Kingsley Ben-Adir als Marley en Lashana Lynch als zijn vrouw Rita vertolken de hoofdrollen.