Films Agenda Specials Expat Informatie Locaties
NL
EN
Bekijk de trailer

The Promised Land

Episch historisch drama over Ludvig Kahlen, de man die in de 18e eeuw de Deense onvruchtbare heidegronden wil ontginnen. Maar er is tegenstand. Met Mads Mikkelsen.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

The Promised Land

De Deense regisseur Nicolaj Arcel is een groot liefhebber van het werk van David Lean, de man van het grote gebaar in films als Lawrence of Arabia en Doctor Zhivago. In zijn jonge jaren droomde hij ervan ook zo'n film te maken, maar hij wist dat dat in een klein land als Denemarken vrijwel onmogelijk zou zijn. Het is hem nu toch gelukt met dit groots opgezette en episch uitgevoerde historische drama. Met Mads Mikkelsen in de hoofdrol.

Denemarken, 18e eeuw: de heidegronden van Jutland zijn dor en onvruchtbaar. De afgezwaaide militair Ludvig Kahlen (Mikkelsen) belooft koning Frederik V de heide te cultiveren in ruil voor een adellijke titel. Hij begint met de bouw van een nederzetting en lijkt inderdaad succesvol. De meedogenloze landeigenaar Frederik de Schinkel beweert echter dat het land van hem is. Kahlen is niet onder de indruk van De Schinkels intimidaties en zet alles op het spel om de nederzetting te beschermen.