Films Agenda Specials Expat Informatie Locaties
NL
EN
Bekijk de trailer

Songs of Earth

Regisseur Margreth Olin laat zich door haar 84-jarige vader Jørgen Mykle leiden door de Noorse Oldedalen-vallei, een plek waar de natuur op haar mooist is.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

Songs of Earth

Noorwegen is een land vol adembenemende natuurpracht, maar te midden van al die schoonheid neemt de 20 kilometer lange Oldedalen-vallei een bijzondere plek in. Met zijn rivier, bergen, watervallen, gletsjers en loofbossen wordt de vallei door velen als de mooiste van het land beschouwd. Regisseur Margreth Olin keert terug naar deze vallei, haar geboorteplek, om deze in betoverende beelden vast te leggen. Ze brengt niet alleen ode aan het landschap, maar ook aan haar nu 84-jarige vader Jørgen Mykle, die de vallei als geen ander kent. Als kind maakte zij al lange wandelingen met haar vader en ook nu is hij de gids die haar een jaar lang door de vallei leidt. Hij vertelt haar over zijn voorouders, over hoe het leven daar was en over de grilligheid van de natuur.

Componist Rebekka Karijord schreef de score, geïnspireerd op de geluiden van de natuur, uitgevoerd door het London Contemporary Orchestra, Liv Ullmann en Wim Wenders zijn uitvoerend producent.

NRC

Een oogverblindende ode aan leven in symbiose met soms wrede natuur.

Trouw

Nederig en gealarmeerd tegelijk.