Films Agenda Specials Expat Informatie Locaties
NL
EN
Bekijk de trailer

Los delincuentes

Misdaad, drama en humor ineen over bankbediende Morán, die liever een paar jaar in de gevangenis zit dan nog 25 jaar te moeten werken. Hij bedenkt een clever plannetje.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

Los delincuentes

Drieënhalf jaar zitten in de bak is minder erg dan 25 jaar in een baan die je haat. Zo redeneert bankbediende Morán uit Buenos Aires. En hij voegt de daad bij het woord: op een dag steelt hij een groot bedrag uit de kluis, geeft de buit aan zijn handlanger Román, gaat naar de politie om zichzelf aan te geven en verdwijnt inderdaad voor een paar jaar achter de tralies. Román heeft het geld ondertussen zorgvuldig verstopt met de bedoeling het gelijkelijk te verdelen op de dag dat Morán weer vrijkomt. Daarna: vrijheid! Maar het loopt allemaal anders, zeker als er een vrouw in het leven van Román komt.

Hoe te ontsnappen aan een ondraaglijk bestaan? Het is deze vraag die centraal staat deze nieuwe film van Rodrigo Moreno, die hij beantwoordt met elementen uit het misdaadgenre, drama, romantiek en humor. En met anagrammen: naast Morán en Román komen we ook nog Norma, Ramón en Morna tegen.

NRC

Gaat langzaam onder je huid zitten.

VPRO Cinema

Doorbreekt met ongebruikelijke camerashots en montage-technieken allerlei conventies over ruimte, tijd en werkelijkheid.