Deze website is geoptimaliseerd voor moderne browsers. Voor een betere ervaring update de browser.

Films Agenda Specials Informatie Nieuws
NL
EN
Bekijk de trailer

Parw√°si

145 jaar geleden arriveerden de eerste Indiase Hindoestanen in Suriname, in 1975 vertrokken de meesten naar Nederland. Wat is er overgebleven van hun cultuur? Een zoektocht naar roots.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

Parw√°si

Het is 145 jaar geleden dat de eerste Indiase Hindoestanen in Suriname arriveerden om daar een nieuw bestaan op te bouwen. Toen in 1975 Suriname onafhankelijk werd, vertrokken velen naar Nederland. wat is er nu nog overgebleven van hun cultuur, hoe veel is er verdwenen? Het zijn deze vragen waarop filmmakers Moen Poeran en Soedesh Kienno het antwoord trachten te vinden. Zo willen ze Hindoestaanse jongeren herinneren aan hun roots, hen duidelijk maken welke offers hun voorouders hebben gebracht om ervoor te zorgen dat zij nu een goed leven hebben.

Hiertoe volgen de filmmakers drie Hindoestaanse vrouwen die op zoek zijn naar hun roots. Zoals Bharti Girjasing, die zich vooral een wereldburger voelt, maar ook nieuwsgierig is naar het verleden, juist omdat ze op de toekomst is gericht – "Om vervolgstappen te kunnen zetten, moet je wel weten waar je vandaan komt." Zij ziet de documentaire als een ode aan haar ouders en voorouders en zo is deze ook bedoeld.

Parwási is een productie van Den Haag Media Productie.