Films Agenda Specials Expat Informatie Locaties
NL
EN
Bekijk de trailer

Melk

Het kind van Robin wordt doodgeboren, maar haar lichaam produceert wel melk. Ze wil er iets goeds mee doen, maar tot haar frustratie verbieden de autoriteiten dat.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

Melk

Tijdens de bevalling gaat het mis: het kind van Robin en haar vriend Jonas wordt doodgeboren. Hoe groot de verslagenheid ook is, haar borsten beginnen toch gewoon melk te produceren. Om nog enige betekenis aan alle tegenspoed te geven, besluit Robin de melk te bewaren zodat deze aan baby's gegeven kan worden die dat nodig hebben. Maar de autoriteiten laten weten dat haar melk niet gebruikt mag worden omdat ze ooit een geslachtsziekte heeft gehad. Robin legt zich daar niet bij neer; ze zal en moet melk doneren.

In dit speelfilmdebuut laat regisseur Stefanie Kolk zien hoe onmetelijk het verdriet is als de band tussen moeder en kind zo wreed verbroken wordt. Ze doet dit zonder het drama heel zwaar aan te zetten, maar beperkt tot het tonen van rouw in zijn meest natuurlijk vorm: in stilte. Actrice Frieda Bernard overtuigt met glans door de zeer ingetogen wijze waarop ze gestalte geeft aan Robin en haar verdriet.

NRC

Zelden zal een diepvries vol ingevroren melk zulke uiteenlopende emoties hebben opgeroepen als in de film 'Melk'

de Volkskrant

Debuutfilm ‘Melk’ (...) is zonder enig effectbejag diep ontroerend