Films Agenda Specials Expat Informatie Locaties
NL
EN
Bekijk de trailer

Housekeeping for Beginners

Treurige omstandigheden dwingen Dita, die zelf nooit moeder wilde worden, de twee dochters van haar vriendin op te voeden.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

Housekeeping for Beginners

Een kinderwens heeft Dita nooit gehad, maar als het noodlot toeslaat wordt ze gedwongen zich te ontfermen over de twee kinderen van haar vriendin. De twee maken het haar echter niet makkelijk: de rebelse tiener Vanesa en de kleine deugniet Mia hebben beiden een sterke wil en komen met regelmaat in botsing met Dita. Gelukkig staat haar goede vriend Toni voor haar klaar en samen nemen ze de opvoeding voor hun rekening. Ondanks alle struggles in het onconventionele gezin, doen ze er alles aan om bij elkaar te blijven. Een strijd die niet altijd eenvoudig is…

Regisseur Goran Stoleveski weet met dit gevoelige familiedrama de juiste snaar te raken en de bruisende lhbtqia+-gemeenschap hecht neer te zetten. Stolevski staat er om bekend films te maken waar ruimte is voor improvisatie om zo waarheidsgetrouwe in plaats van geënsceneerde momenten te creëren, waardoor personages echt tot leven komen. Winnaar van de Queer Lion tijdens het filmfestival in Venetië.