Films Agenda Specials Expat Informatie Locaties
NL
EN
Bekijk de trailer

Humanist Vampire Too Sensitive to Kill

Romantische komedie met vampiers: om aan voeding te komen zou vampier Sasha eigenlijk mensen moeten doden, maar ze kan het niet over haar hart verkrijgen.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

Humanist Vampire Too Sensitive to Kill

Dat een film over vampiers niet per se een horrorfilm moet zijn, werd duidelijk met het Zweedse Let the Right One In uit 2008, over de vriendschap tussen een onzekere jongen en een wat vreemd meisje dat vampier blijkt te zijn. De Canadese regisseur Ariane Louis-Seize geeft in haar debuutfilm een nieuwe draai aan het vampier-genre: Humanist Vampire Too Sensitive to Kill is een heuse romantische komedie. Deze 'draai' leverde haar onder meer vier filmprijzen op bij het afgelopen filmfestival van Venetië.

Sasha is een gevoelig, inlevend tienermeisje; goede eigenschappen zou je denken, maar haar ouders vinden het een ramp. Ze zijn immers allen vampier en om aan eten te komen zal er toch zo nu en dan een mens gedood moeten worden. Tot nu toe deden ze dat voor haar, maar ze moet het nu zelf doen, vinden ze. Dan komt Paul in Sasha's leven, een depressieve puber die het leven zat is. Wat hem betreft, mag ze hem bijten.

de Volkskrant

Rake, warme film.

Trouw

Innemend, lichtvoetig drama.