Films Agenda Specials Expat Informatie Locaties
NL
EN
Bekijk de trailer

El ParaĆ­so

Julio Cesar, hij is bijna 40, woont nog altijd bij zijn Colombiaanse moeder, die zich ooit illegaal vestigde in Rome. Hun even symbiotische als ongezonde relatie raakt verstoord met de komst van een andere vrouw.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

El ParaĆ­so

Julio Cesar is bijna veertig, maar hij woont in een buitenwijk van Rome nog altijd bij zijn moeder, die vlak voor zijn geboorte als illegale immigrant vanuit Colombia in Italië arriveerde. De relatie tussen de twee heeft ongezonde trekken: ze zijn heel afhankelijk van elkaar, waarbij Julio zich net zo makkelijk door haar laat koeioneren als dat hij met haar de salsa danst. Ze komen aan de kost met het doen van klusjes voor een plaatselijke drugdealer. Alle verandert als ze op een dag in contact komen met Ines, een jonge, aantrekkelijke drugskoerier die net uit Colombia is aangekomen. Julio is erg in haar geïnteresseerd, zijn moeder is jaloers.

Hoe breng je zo'n heilloze, bijna incestueuze relatie in beeld? Regisseur Enrico Maria Artale doet het zonder sensatiezucht, maar met diepgang en nuance. Hij schreef zelf het scenario, waarvoor hij in Venetië bekroond werd, net als hoofdrolspeelster Margarita Rosa de Francisco, die daar de prijs voor Beste Actrice kreeg.

de Volkskrant

... personages waar je naar kunt blijven kijken.