Films Agenda Specials Expat Informatie Locaties
NL
EN
Bekijk de trailer

Terrestrial Verses

Het alledaagse leven in Iran wordt een mens aan alle kanten moeilijk gemaakt, zo wordt duidelijk in deze negen met drama en humor vertelde verhalen.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

Terrestrial Verses

Het leven van alledag in Iran – regisseurs Ali Asgari (o.m. Until Tomorrow) en Alireza Khatami (o.m. Los versos del olvido) tonen het in negen korte verhalen rond heel gewone mannen en vrouwen. Het zijn verhalen die los van elkaar staan, maar één thema gemeen hebben: de vele sociale, culturele en religieuze beperkingen die het de mens bepaald niet gemakkelijk maken. Met evenveel drama als humor laten de regisseurs in deze door henzelf geschreven 'aardse verzen' zien dat er vastberadenheid en doorzettingsvermogen nodig is om fatsoenlijk langs alle door de autoriteiten opgeworpen obstakels te laveren.

Zo wordt onder meer een scholiere verweten dat ze door haar vriend op de motor naar school is gebracht, krijgt een vrouw haar door de politie afgepakte hond niet terug, heeft een man gedoe in een ziekenhuis omdat hij zij pasgeboren zoon een niet goedgekeurde naam wil geven en krijgt een vrouw tijdens een sollicitatiegesprek met grensoverschrijdend gedrag te maken.