Films Agenda Specials Expat Informatie Locaties
NL
EN
Bekijk de trailer

The Beast

In een wereld gedomineerd door AI wil Gabrielle een echte baan. Dat kan, maar dan moet ze eerst van haar emoties worden bevrijd. Met Léa Seydoux en George McKay.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

The Beast

Het jaar is 2044. Kunstmatige intelligentie domineert het leven van alledag, emoties worden als hinderlijk beschouwd. Vrijwel al het werk wordt heel efficiënt door machines verricht, twee derde van de mensheid is dan ook werkloos. Gabrielle Monnier, zij wordt geplaagd door onverklaarbare angsten, wil graag wel een bevredigende baan. En dat kan, maar dan moet ze eerst gezuiverd worden van haar emoties. Daartoe doorloopt ze een door AI ontworpen procedure die precies dat doet. Die procedure behelst dat ze twee eerdere levens opnieuw moet beleven: één in 1910 als echtgenote van een Franse poppenfabrikant en één in 2014 als eenzaam model in Los Angeles. En telkens ontmoet ze Louis Lewanski; maar wie is hij?

Regisseur Betrand Bonello baseerde deze verrassende en in alle opzichten fantasievolle mix van liefdesverhaal, drama en sciencefiction losjes op Henry James’ roman The Beast in the Jungle uit 1903, een verhaal over emoties en oerangst. Léa Seydoux en George McKay vertolken de hoofdrollen.

VPRO Cinema

Intrigerende gedachtenexperimenten.

de Volkskrant

Zegt iets veelbetekenends over ongedefinieerd gevoel verbonden te zijn met iets groters.