Films Agenda Specials Expat Informatie Locaties
NL
EN
Bekijk de trailer

Lucy Goes Gangsta

De 10-jarige Lucy wil haar ouders van hun geldzorgen verlossen. Hoe kan dat beter dan met een bankoverval? Ze moet eerst leren een 'slecht' mens te worden.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

Lucy Goes Gangsta

In een Duits stadje woont de 10-jarige Lucy Pagano – een heel braaf kind dat altijd haar huiswerk op tijd doet, zich aan de regels houdt en ook nog eens haar ouders meehelpt in hun ijssalon. Er is kortom niets aam de hand, tot op een dag een peperdure ijsmachine kapot gaat. Zonder die machine moet de zaak sluiten en dus besluit Lucy haar ouders te gaan helpen. Ze weet maar één manier om snel aan geld te komen: een bankoverval. Maar je wordt niet zomaar overvaller. Ze roept de hulp is van bad boy Tristan, die bij haar op school zit. Hij leert haar liegen, stelen, omkopen en vals te spelen. En ze pikt al die 'vaardigheden' snel op – voor haar is nu de tijd aangebroken om de daad bij het woord te voegen…

In dit moderne sprookje rond een 10-jarige heldin wordt alles opzettelijk zwaar overdreven en dik aangezet, en juist dat maakt deze film onweerstaanbaar grappig.