Films Agenda Specials Expat Informatie Locaties
NL
EN
Bekijk de trailer

Lupin III: The Castle of Cagliostro

Debuutfilm van de Japanse meester-animator Hayao Miyazaki, een spetterende avonturenfilm rond gentleman-dief Lupin en de kwaadaardige graaf Cagliostro.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

Lupin III: The Castle of Cagliostro

Onlangs werden in Hollywood de Oscars uitgereikt. The Boy and the Heron, de meesterlijke animatiefilm van Studio Ghibli-oprichter Hayao Miyazaki, werd bekroond met de Oscar voor Beste Animatiefilm. Het is zijn tweede, want ook in 2003 won hij die Oscar voor Spirited Away. Het is dit jaar 45 jaar geleden dat Myazaki zijn eerste lange animatiefilm maakte: Lupin III: the Castle of Cagliostro. De animatiestijl in deze bijzonder onderhoudende avonturenfilm is dan nog anders dan in zijn latere werk, maar wie goed kijkt, vooral naar hoe texturen van bijvoorbeeld gebouwen zijn getekend, herkent de hand van de meester.

In de nadagen van zijn carrière zet gentleman-dief Lupin zijn allerlaatste, grote kraak: samen met zijn handlanger Jigen berooft hij het casino van Monte Carlo. Het gestolen geld blijkt echter vervalst. Het spoor naar die vervalsingen leidt de twee naar het kleinste staatje ter wereld: Cagliostro. Daar krijgen ze te maken met de kwaadaardige graaf Cagliostro, die prinses Clarisse gevangenhoudt. Het avontuur begint.