Films Agenda Specials Expat Informatie Locaties
NL
EN
Bekijk de trailer

The Sweet East

Lillian uit South Carolina is op schoolreisje in Washington D.C. Ze raakt al snel gescheiden van haar klasgenoten en belandt van de ene in de andere vreemde wereld.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

The Sweet East

Lillian is een middelbare scholiere uit South Carolina, een engelachtig maar nogal passief en afstandelijk meisje dat op schoolreis in Washington D.C. is gearriveerd. In een bar vermaken haar medescholieren zich met karaoke, terwijl zij zich teruggetrokken heeft op de wc. Op dat moment stormt een gewapende gek de bar binnen, waarna grote paniek uitbreekt. De anarchistische punker Caleb, ook in de bar, weet haar via ondergrondse tunnels te ontzetten, waarna ze in een huis vol antifascistische activisten belandt. Het is het begin van een absurde reis langs de Amerikaanse Oostkust, waarbij ze de vreemdste types leert kennen: van extreemrechtse aanhangers van allerlei samenzweringstheorieën tot hippe en opgewonden filmmakers die een filmster in haar zien. Onbevreesd en onbevangen beweegt Lillian zich door al deze, voor haar volkomen nieuwe werelden.

Debuterend regisseur Sean William Price combineert in dit uiterst wonderlijke coming-of-age-verhaal een Alice-in-Wonderland-achtig avontuur met een dwarsdoorsnede van de huidige Amerikaanse samenleving. Talia Ryder overtuigt als Lillian.

VPRO Cinema

Schitterende hoofdrol van Talia Ryder.

NRC

Ongrijpbare droomreis door een gekkenhuis.