Films Agenda Specials Expat Informatie Locaties
NL
EN
Bekijk de trailer

Challengers

De tenniscarrière van Art zit in het slop, zijn vriendin Tashi, vroeger zelf een toptennister, probeert het tij te keren. Maar tegen welke prijs? Met Zendaya als Tashi.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

Challengers

Ooit was ze een toptennisser, maar een slepende blessure maakte een eind aan de carrière van Tashi Duncan. Nu is ze de coach van haar man Art, een voormalig tenniskampioen die al tijden geen wedstrijd meer gewonnen heeft. Om zijn carrière weer op de rails te krijgen, schrijft ze hem in voor een Challenger Event, waarbij hij het moet opnemen tegen de aan lager wal geraakte Patrick Zweig. Patrick was niet alleen Arts beste vriend, hij is ook de ex-geliefde van Tashi en dat geeft spanningen. Tashi moet zich serieus afvragen wat ze ervoor over heeft om deze wedstrijd te winnen.

De hoofdrol in dit romantische sportdrama wordt vertolkt door Zendaya, een actrice die de laatste jaren een stormachtige carrière doormaakt met hoofdrollen in onder meer Dune (Part One en Part Two) en Spider Man: No Way Home. De credits vermelden haar ook als producent, terwijl Luca Guadagnino, vooral bekend van het veelbekroonde Call Me By Your Name, tekende voor de regie.

de Volkskrant

Liefdesverklaring aan de complexiteit van de liefde.

NRC

Verrukkelijk dwaze film.