Films Agenda Specials Expat Informatie Locaties
NL
EN
Bekijk de trailer

The Peasants

Handgeschilderde animatiefilm over het boerenmeisje Jagna, dat moet trouwen met een veel oudere boer, terwijl ze verliefd is op diens zoon. Van de makers van Loving Vincent.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

The Peasants

In 2017 maakte het regisseursechtpaar Dorota Kobiela (tegenwoordig bekend als DK Welchman) en Hugh Welchman grote indruk met Loving Vincent. Deze film over het leven van Vincent van Gogh was de eerste animatiefilm ooit die in zijn geheel geschilderd was. Voor hun nieuwe film The Peasants hebben de twee zich laten inspireren door Poolse kunstenaars; het verhaal is een bewerking van de roman Chlopi van de Nobelprijs-winnende Poolse schrijver Władysław Reymont, terwijl de handgeschilderde beelden geïnspireerd zijn op het werk van de 19e en 20e-eeuwse Poolse schilders Józef Chelmonski, Ferdynand Ruszczyc en Leon Wyczólkowski.

In een dorp op het Poolse platteland wordt het leven van alledag gedomineerd door jaloezie, roddels van en eindeloze vetes. In die wereld, waar vrouwen niets te vertellen hebben, moet het vrijgevochten boerenmeisje Jagna zich staande houden. Moeilijk, want ze wordt gedwongen tot een huwelijk met de rijke maar veel oudere boer Boryna, terwijl ze eigenlijk verliefd is op diens zoon Antek.