Films Agenda Specials Expat Informatie Locaties
NL
EN
Bekijk de trailer

Charcoal

Op het Braziliaanse platteland is Irene bereid een Argentijnse drugscrimineel een schuilplaats te bieden. Dat blijft niet onopgemerkt.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

Charcoal

Op het platteland van Brazilië moet Irene alle zeilen bijzetten om haar gezin gaande te houden. Haar zoon Jean is een lief kind, maar aan haar man, houtskoolbrander Jairo, heeft ze niet veel: hij verdient weinig en drinkt veel. Haar vader Firmino kan na een beroerte helemaal niets meer, ook niet ademen zonder zuurstoftank. Op een dag wordt deze tank niet gebracht door de vaste wijkverpleegster, maar door gezondheidswerker Juracy. Deze heeft een interessant voorstel: waarom zou je de armlastige Firmino niet vervangen door iemand die financieel wel iets voor het gezin kan betekenen? Oftewel: zouden zij de Argentijnse drugsbaron Miguel onderdak kunnen bieden? Irene en Jairo gaan akkoord – Firmino verdwijnt, Miguel neemt zijn plaats in. En dat heeft grote gevolgen, niet alleen voor Irenes gezin.

Hoe kan het dat geweld, religie en hypocrisie onze levens binnenkomen zonder dat we het merken? Op deze vraag zocht regisseur Carolina Markowicz het antwoord, wat resulteerde in deze vol zwarte humor vertelde thriller – haar speelfilmdebuut.

VPRO Cinema

Luguber soort absurdisme.