Deze website is geoptimaliseerd voor moderne browsers. Voor een betere ervaring update de browser.

Films Agenda Specials Informatie Nieuws
NL
EN
Bekijk de trailer

Fever - Cinéma Arabe

15 years Cinéma Arabe
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

Fever - Cinéma Arabe

Benjamin is in oorlog: met het leven, met volwassenen, met zichzelf. Als zijn moeder in de gevangenis belandt, komt de getroebleerde 13-jarige bij zijn vader Karim terecht. Ze hebben elkaar nog nooit ontmoet. Veertiger Karim woont met zijn ouders in een kille Parijse buitenwijk en leidt gelaten een bestaan in de luwte. De komst van Benjamin – onaangepast en agressief – gooit hun leven overhoop.

Karim wordt gedwongen zijn apathie te overwinnen om nader tot zijn zoon te komen. Ondertussen struint Benjamin door de buurt en raakt hij bevriend met de zonderlinge dichter en onverwachte zielsverwant Claude. Fraai geschoten, ingetogen drama over verloren onschuld en rebellie tegen eenzaamheid.

Di 9 mei met voorfilm:
The Reason, July 2017
Hadeer Omar | Qatar | 2017 | art | 4 min. | no dialogue
Een trein tuft door het landschap, een tekenpen trekt lijnen op papier, beelden flitsen voorbij. In een associatieve montage die verschillende tijden en plaatsen aan elkaar verbindt, volgen losse herinneringen van de kunstenaar uit Qatar en Egypte de beweging, het ritme en de patronen van haar scheppende hand.