Films Agenda Specials Expat Informatie Locaties
NL
EN
Bekijk de trailer

Hypnosen

Wat gebeurt er als je je ineens niets meer van de conventies aantrekt? Ernst De Geer laat het zien in deze satire over ondernemerskoppel André en Vera.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

Hypnosen

Het millennial-stel André en Vera hebben een app ontwikkeld voor vrouwen en hun gezondheidsproblemen. Nu moeten ze nog investeerders vinden die hun project willen financieren. Daarvoor hebben ze zich aangemeld voor Shake Up, een seminar waar ze hun project kunnen pitchen aan potentiële geldschieters. Ze nemen dit heel serieus, dus besluiten ze een intensief trainingsprogramma te gaan volgen, waarin startups leren hoe ze effectief moeten pitchen. Een dag voor het trainingsweekend begint, doet Vera mee aan een hypnotherapiesessie om van haar rookverslaving af te komen. En het werkt, maar misschien niet helemaal zoals voorzien, want ze blijkt niet alleen van haar verslaving te zijn verlost; ze is in alle opzichten een stuk vrijer geworden.

Wat is oprecht en wat is hypocriet? In deze scherpe en bijzonder geestige satire houdt debuterend regisseur Ernst De Geer de optimistische en sprankelende wereld van de jonge ondernemer een spiegel voor; ontluistering alom. Met Asta August en Herbert Nordrum in de hoofdrollen.

Trouw

Twee hartveroverende acteurs tegenover elkaar.

VPRO Cinema

Heerlijk droogkomische pastiche.