Films Agenda Specials Expat Informatie Locaties
NL
EN
Bekijk de trailer

Only the River Flows

In de jaren 90 wordt in een klein Chinees stadje het lichaam van een vermoorde vrouw gevonden. De dader lijkt snel gevonden, maar inspecteur Ma Zhe graaft dieper.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

Only the River Flows

China, jaren 90: in de plattelandsstad Banpo wordt bij de rivier het lijk van een vrouw gevonden. Aan hoofdinspecteur Ma Zhe de taak om de dader te vinden en he liefst zo snel mogelijk. Mensen hebben in de buurt van de plaats delict een verstandelijk beperkte man zien rondlopen. Voor de media en Ma's politiechef is het zonneklaar: deze man moet wel de dader zijn. Maar voor Ma is het helemaal niet zo duidelijk en ondanks dat zijn superieuren hem opdragen de zaak te laten rusten, gaat hij onverminderd verder met het onderzoek – het is een duistere, ondoordringbare zaak. Alles raakt in een stroomversnelling als er nog een lichaam wordt gevonden…

Korrelige, op 16mm geschoten beelden, veel regen en mist – kortom regisseur Shujun Wei heeft met deze film, zijn derde, een fascinerende bijdrage geleverd aan het neo-noirgenre. Wie de dader is, is van ondergeschikt belang, veel belangrijker is hoe Shujun inzicht biedt in de duisternis van de menselijke ziel.

NRC

Duister drama over projectie en waarheid

de Volkskrant

(...) rekt de grenzen van het genre van de politiethriller inventief op met traagheid, suggestie en surrealisme.