Films Agenda Specials Expat Informatie Locaties
NL
EN
Bekijk de trailer

The Dead Don't Hurt

Door de Amerikaanse Burgeroorlog worden geliefden Vivienne en Holger van elkaar gescheiden. Zij moet zich alleen zien te redden in een keiharde mannenwereld.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

The Dead Don't Hurt

Oorlog, wraak en vergeving vormen de hoofdingrediënten in deze western, waarin het tragische liefdesverhaal wordt verteld van een sterke vrouw die zich staande moet zien te houden in een wereld die bevolkt wordt door meedogenloze mannen. Deze film mag met recht een Viggo Mortensen-project worden genoemd: niet alleen tekende de Deen voor het scenario, de regie, de productie en de soundtrack, hij vertolkt ook, naast Vicky Krieps, een van de hoofdrollen.

Rond 1860 ontmoeten ze elkaar in San Francisco – het begin van de liefdesrelatie tussen de Frans-Canadese Vivienne Le Coudy (Krieps) en de Deense immigrant Holger Olsen (Mortensen). Niet lang nadat ze naar Nevada zijn verhuisd, Holger heeft daar een huisje, breekt de Burgeroorlog uit. Hij vertrekt om voor het Noorden te gaan vechten en plots staat Vivienne er alleen voor. Ze krijgt te maken met de corrupte burgemeester, een gewetenloze rancher en diens gewelddadige zoon Weston, die zijn oog op haar heeft laten vallen. Op een dag keert Holger terug uit de oorlog.

de Volkskrant

In Viggo Mortensens romantische western (...) zijn de om elkaar heen draaiende personages de grote attractie.

NRC

The Dead Don’t Hurt is smullen, ook al weten we al bij het eerste shot: dit gaat in tranen eindigen.