Films Agenda Specials Expat Informatie Locaties
NL
EN
Bekijk de trailer

Black Tea

Dertiger Aya verhuist van Ivoorkust naar de Chinese stad Guangzhou. Daar komt ze te werken in een theewinkel. Eigenaar Cai leert haar alles over thee, de twee krijgen een verhouding.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

Black Tea

Dertiger Aya is een van de vele vrouwen die tijdens een grote huwelijksceremonie in de Ivoriaanse hoofdstad Abidjan op het punt staan te trouwen. Maar in plaats van het ja-woord te geven, legt ze haar aanstaande echtgenoot uit dat hij een betere vrouw verdient, waarna ze vertrekt. Ze belandt in de Chinese stad Guangzhou waar ze werk in een theewinkel heeft gevonden. Eigenaar Cai is niet alleen haar baas, hij is ook haar mentor die haar inwijdt in de wereld van het theezetten. De band tussen de twee wordt sterker, de twee worden uiteindelijk geliefden. Maar Cai is al getrouwd met Ying, bij wie hij een zoon heeft.

Hoe redt een Afrikaanse vrouw zich in China? Op het eerste oog lijkt dit verhaal een onderzoek te zijn naar culturele identiteit, maar de Mauritaanse regisseur Abderrahmane Sissako (Timbuktu) benadrukt dat hij vooral wil laten zien wat ons bindt, ongeacht je herkomst: de wens een fijn en gelukkig leven te leiden.