Films Agenda Specials Expat Informatie Locaties
NL
EN
Bekijk de trailer

Nice Ladies

De band is sterk tussen de leden van de Nice Ladies, een Oekraïens cheerleaderteam van 50-plussers. Alles wordt anders als de Russen binnenvallen. Een portret van drie vrouwen.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

Nice Ladies

Sveta Stopina maakt deel uit van de Nice Ladies, een Oekraïens cheerleaderteam uit Kharkiv van 50-plussers. Met veel plezier en een opmerkelijke lenigheid beoefenen de vrouwen hun sport, waaruit een vriendschapsband is ontstaan die onverbrekelijk is. Alles verandert na de inval van de Russen. Naarmate de oorlog escaleert, komen de vrouwen voor de onmogelijke keuze te staan: blijven of vluchten. Sveta besluit te vluchten en vertrekt samen met haar familie naar Nederland, terwijl teamaanvoerder Valia Onysjtsjenko en coach Nadia Avdasiova achterblijven in de stad die steeds vaker het doelwit is van Russische bombardementen. De oorlog heeft het team uit elkaar gerukt.

Filmmaakster Mariia Ponomarova, geboren in Kyiv, maar al bijna tien jaar woonachtig in Nederland, vertelt in deze documentaire het verhaal van deze drie vrouwen. Het is een verhaal van verdriet en pijn, maar ook van hoop – de hoop dat het contact niet verloren gaat, dat de band hersteld kan worden, dat het zusterschap blijft bestaan.