Films Agenda Specials Expat Informatie Locaties
NL
EN
Bekijk de trailer

Mouchette

Het zit tienermeisje Mouchette toch al niet mee, maar het wordt erger als stroper Arsène, die misschien wel iemand heeft gedood,  haar vraagt hem van een alibi te voorzien.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

Mouchette

Ergens op het Franse platteland woont het tienermeisje Mouchette. Haar leven ziet er niet al te florissant uit: het gaat slecht met haar bedlegerige moeder, terwijl haar lompe, alcoholistische vader zich niet om haar bekommert. Zij moet het huishouden draaiende houden, op school is ze niet meer welkom. Op een dag, als ze op weg naar huis verdwaald is geraakt in het bos, ontmoet ze stroper Arsène. Kort daarvoor was hij betrokken bij een vechtpartij met mogelijk fatale afloop. Mouchette komt dus als geroepen, want zij kan hem nu van een alibi voorzien, wat ze best wil doen. Vanaf dan gaat het bergafwaarts.

Bresson werkte graag met niet-professionele acteurs, want die zouden de kijkervaring realistischer maken. Dus ook voor de rol van Mouchette had hij een onervaren actrice gecast: de toen 19-jarige Nadine Nortier. Ondanks die onervarenheid viel haar vertolking bij de pers in goede aarde. Niettemin was deze eerste rol ook meteen haar laatste.

Deze film maakt deel uit van de klassiekerreeks Bresson - un hommage.