Films Agenda Specials Expat Informatie Locaties
NL
EN
Bekijk de trailer

A Few Mornings, an Evening

Deze prachtige docu schetst met geduld en precisie de interacties tussen mens en dier op een kleine boerderij op het Tsjechische platteland.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

A Few Mornings, an Evening

Terwijl de dagen verstrijken, zijn subtiele veranderingen en bescheiden momenten van verwondering zichtbaar op het Tsjechische platteland. Niet alleen de mensen hebben hun dagelijkse routine op de boerderij; ook de vaste bezigheden van honden, schapen, kippen, geiten en andere dieren worden in beeld gebracht. De komst van een mannelijke geit op de boerderij luidt een kortstondig paringsritueel in, maar uiteindelijk hervat de tijd zijn vaste ritme. Als je goed kijkt, zie je hoe verhalen zich ontvouwen en hoe de dieren hun unieke karakter tonen.

Beeldend kunstenaar en filmmaker Astrid van Nimwegen laat in haar eerste lange documentaire zien hoe sterk ze verbonden is met het boerenland. Wonend in een vrachtwagen rijdt ze van erf naar erf om zich te laten inspireren door het landschap en diens bewoners. Haar werk bestaat uit lange takes waarin licht en tijd de ruimte krijgen om langzaam te evolueren waardoor het alledaagse leven zichtbaar wordt.