Films Agenda Specials Expat Informatie Locaties
NL
EN
Bekijk de trailer

The Border Crossed Us

De voortdurende strijd van politie, smokkelaars en immigranten in het kleine Texaanse grensstadje La Joya prachtig in beeld gebracht.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

The Border Crossed Us

Terwijl een grote witte surveillance-luchtballon voortdurend boven het kleine grensstadje La Joya in Texas zweeft, patrouilleren lokale politieagenten in de buurt op zoek naar mensensmokkelaars. Het gebied is bezaaid met sporen van mensen die hebben geprobeerd de VS binnen te komen door de Rio Grande over te steken. Maar in plaats van de immigranten te arresteren, verzamelen de agenten inlichtingen over de smokkelaars en de smokkelbazen die verbonden zijn met Mexicaanse kartels.

Met een visuele stijl die afwisselt tussen intieme momenten, meditatieve reflectie en spannende sequenties, vertelt de film het verhaal van Chief Ramon Gonzalez, detective Manuel Casas en agent Mayra Garza, terwijl zij navigeren door de complexiteit van hun bestaan aan de grens. Ironisch genoeg was het gebied dat zij patrouilleren ooit Mexicaans grondgebied. Langzaam wordt de onderlinge afhankelijkheid tussen politie en smokkelaar onthuld, een systeem gevangen in een eindeloze cyclus waarin de immigrant gevaarlijk vastzit. Ondertussen begint de menselijke tol van grensbeveiliging persoonlijke gevolgen te hebben.