Films Agenda Specials Expat Informatie Locaties
NL
EN
Bekijk de trailer

Rialto for Short – seizoen 6, editie 2

Rialto biedt nieuw, nog niet ontdekt talent een kans om zich te presenteren aan publiek en professionals - oftewel: Rialto for Short.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

Rialto for Short

Rialto biedt nieuw, nog niet ontdekt talent een kans om zich te presenteren aan publiek en professionals, en hun films op het grote doek te vertonen. En dat doen we ook dit seizoen weer met het programma Rialto for Short.

Deze dinsdagavond staat om 19.30 de tweede editie van het zesde seizoen op het programma; de geselecteerde aanmelders presenteren hun werk aan het publiek én aan de jury. En na elke film is er zoals altijd een Q&A met de maker. Host van de avond: Wayne de Boer.

De vier geselecteerde films zijn:

1. I Come Home in the Morning Lightr. Anna Tamm (5', 2022)
2. Woorden te boven (Beyond Words) r. Dunya Zita (11', 2023)
3. Love, Your Neighbourr. Jethro Westraad (8', 2023)
4. Body's Blindnessr. Jikke Lesterhuis (6', 2024)

De jury bestaat uit Safirah Dijkstra (o.m. dramaturg bij VPRO-HUMAN), Aiman Hassani (filmmaker en medewerker Wedowe), Stefan Malešević (filmmaker en redacteur bij De Balie). Ze bekijken de films en bepalen samen met het publiek en special guest Beril Özcan (jr. Content Sales Expert, Just Entertainment) welke film de beste van de avond is. Die winnaar dingt mee naar de prijs van € 2000 voor de allerbeste film van het hele zesde seizoen.

Deze prijs is mogelijk gemaakt door Stichting VEVAM.