Films Agenda Specials Expat Informatie Locaties
NL
EN
Bekijk de trailer

Levante

Sofia is de ster van het volleybalteam op haar middelbare school. Vlak voor een allesbepalende wedstrijd ontdekt ze dat ze zwanger is.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

Levante

Voor Sofia is volleybal haar lust en haar leven. Ze is de ster van het volleybalteam op haar middelbare school en een mooie toekomst ligt in het verschiet, tot ze vlak voor een allesbepalende wedstrijd ontdekt dat ze zwanger is. In een land waar abortus illegaal is, lijken haar keuzes beperkt. Haar zoektocht naar de mogelijkheid om de zwangerschap af te breken wordt extra moeilijk wanneer ze het doelwit wordt van rechtse activisten die haar ervan proberen te weerhouden abortus te ondergaan.

Levante is het debuut van de Braziliaanse filmmaker Lillah Halla en ging in première tijdens het filmfestival van Cannes 2023. De film is een viering van de kracht die Sofia en haar teamgenoten vinden in hun vriendschap en hun weigering om elkaars leven te veroordelen. Het fijngevoelige schipperen tussen acceptatie van de realiteit en het verlangen om deze realiteit te veranderen, maakt van Levante een krachtige film en een oproep voor inclusie in plaats van intolerantie.

de Volkskrant

In het abortusdrama ‘Levante’ wordt intimidatie mooi gecontrasteerd met liefdevolle solidariteit.

Trouw

‘Levante’ is niet het soort abortusfilm dat we vaker zagen