Films Agenda Specials Expat Informatie Locaties
NL
EN
Bekijk de trailer

Amor y Matemáticas

Bitterzoete trip down Memory Lane waarin voormalig popster Billy - die inmiddels huisvader is - terugdenkt aan zijn vroegere leven vol fans en muziek.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

Amor y Matemáticas

Voormalig popster Billy is nu in de dertig en leidt een rustig leven met zijn vrouw Lucia en hun zoontje. Omdat Lucia doordeweeks werkt, is Billy belast met de kinderopvang en het huishouden. Het huisje-boompje-beestje is echter niet helemaal een hem besteed. De aanbidding van overbuurvrouw Monica herinnert Billy eraan hoe zijn leven als artiest vroeger was, met fans die zijn ego streelden. Het herinnert hem ook aan zijn passie voor muziek, en hij begint weer gitaar te spelen.

Deze bitterzoete trip down Memory Lane zorgt ervoor dat Billy zijn onvrede met het leven op een keerpunt komt en hij begint na te denken over manieren om de banden te verbreken die hem aan zijn saaie leven binden. Een grappige en gestileerde film van regisseur Claudia Sainte-Luce over welvarende mensen die eigenlijk nooit de stap durven zetten om te doen wat ze écht zouden willen in het leven. Een scherpe satire op de fantasieloosheid van de Mexicaanse middenklasse.