Films Agenda Specials Expat Informatie Locaties
NL
EN
Bekijk de trailer

Dikkie Dik en de verdwenen knuffel

Dikkie Dik is zijn lievelingsknuffel Beer kwijt! Samen met zijn beste vriendin Poes Muis gaat Dikke Dik op zoek naar Beer. Het wordt een zoektocht vol verrassende ontdekkingen.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

Dikkie Dik en de verdwenen knuffel

O nee! Dikkie Dik is zijn lievelingsknuffeltje Beer kwijt. Waar is het beestje gebleven? Samen met zijn beste vriendin Poes Muis gaat Dikkie Dik op zoek naar Beer. Tijdens die zoektocht doen ze heel veel verrassende ontdekkingen: een bed kan ook een trampoline zijn, op de waslijn kun je acrobatische trucs uithalen en wat met die steen in de tuin? Dat blijkt een schildpad! Maar Beer blijft onvindbaar, dus verlegt de zoektocht zich naar verder gelegen, onbekende gebieden, zoals het weiland, het bos en het strand. Ook daar wonen dieren, die best mee willen helpen.

In 1978 verscheen het eerste Dikkie Dik-prentenboek, bedoeld om voorgelezen te worden in het populaire kinderprogramma Sesamstraat. Sindsdien vormen de avonturen van de grote, rode kater een terugkerend en geliefd onderdeel van het programma. Voor het eerst zijn Dikkie Diks avonturen nu ook op het witte doek te zien. Met de stem van Burny Bos.

de Volkskrant

De vrolijk geanimeerde Dikkie Dik speurt als een Indiana Jones naar zijn verdwenen knuffel.