Films Agenda Specials Expat Informatie Locaties
NL
EN
Bekijk de trailer

Here

Poëtische stadsymfonie over de in Brussel wonende Roemeense bouwvakker Stefan, voor wie dankzij de Chinees-Belgische botaniste Shuxiu een nieuwe wereld opengaat.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

Here

De Roemeense bouwvakker Stefan woont en werkt in Brussel. De zomervakantie staat voor de deur, en die wil hij doorbrengen in zijn geboorteland. Maar voordat hij gaat, wil hij eerst zijn koelkast leegmaken. Met alles wat hij nog heeft, maakt hij een heerlijke soep, die hij aan zijn familie en vrienden wil geven. Tijdens zijn wandelingen naar al die mensen ontmoet hij Shuxiu, een jonge Chinees-Belgische botaniste die zich gespecialiseerd heeft in mossen. Nog nooit had hij een seconde stilgestaan bij deze kleine plantjes, maar zij leert hem beter te kijken: "dit stukje mos in je hand is eigenlijk een heel bos in het klein". Stefan is gefascineerd door haar en haar oog voor het vrijwel onzichtbare.

Na Hellhole en Ghost Tropic is dit de derde speelfilm van Bas Devos waarin de stad Brussel een hoofdrol speelt. Ditmaal zoomt hij in op de natuur in de stad, iets dat door de meesten niet gezien wordt. Het resultaat is een prachtig in beeld gebrachte poëtisch stadsymfonie, waarin een ode wordt gebracht aan het kleine en onzichtbare. Bekroond op de Berlinale.

de Volkskrant

Het Brusselse drama ‘Here’ is kalm en eenvoudig, maar wie een beetje geduld heeft, wordt rijkelijk beloond.

NRC

Here is een enorm verkwikkende ervaring (...)