Films Agenda Specials Expat Informatie Locaties
NL
EN
Bekijk de trailer

Dogtooth (re-release)

Nooit hebben ze een voet buiten de tuin om het huis gezet: twee zussen en een broer. En zo willen hun absurd beschermende ouders dat ook houden. Maar hoe lang gaat dat goed?
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

Dogtooth

Met films als The Lobster, The Favorite en Poor Things heeft de Griekse regisseur Yorgos Lanthimos naam gemaakt als een van de origineelste en meest eigenzinnige regisseurs van de afgelopen decennia. In 2009 viel hij voor het eerst op met Dogtooth, zijn derde film, een pikzwarte komedie waarin hij een absurd en provocerend beeld schetst van hoe een doorsnee Grieks gezin functioneert; de ouders houden de kinderen het liefst zo lang mogelijk klein.

Twee zussen en een broer, alle drie inmiddels tiener, hebben nog nooit een stap buiten de grote tuin rond het ouderlijk huis gezet. Hoe het er daarbuiten uitziet, weten ze niet, want om de tuin staat een hoge schutting en wat ze van de wereld weten, is gebaseerd op de leugens die hun ouders ze op de mouw hebben gespeld. De lange dagen vol verveling worden gevuld met huiswerk en rare spelletjes. Maar hoe goed de ouders het ook proberen tegen te houden, de buitenwereld sijpelt toch langzaam naar binnen.