Films Agenda Specials Expat Informatie Locaties
NL
EN
Bekijk de trailer

Cinekid presenteert: Dikkie Dik en de verdwenen knuffel

Zin in een een bijzondere en heel leuke voorstelling met Dikkie Dik? Kom dan op zondag 30 juni naar Rialto De Pijp! En vergeet je knuffel niet mee te nemen.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

Neem je knuffel mee!

Op zondag 30 juni begint om 12.00 een heel bijzondere voorstelling van Dikkie Dik en de verdwenen knuffel. Bijzonder omdat er vóór de film al van alles in de zaal te doen is. Daarbij is het heel belangrijk dat jezelf je lievelingsknuffel meeneemt, want die heb je nodig. En je hebt ook nog allerlei andere attributen nodig, maar die krijg je allemaal van ons!

Ingewikkeld? Nee hoor, want Rialto-medewerker Suzanne Bessem gaat je alles haarfijn uitleggen. Eén ding is zeker: het wordt hartstikke leuk!

Vanaf 11.30 kun je al in Rialto terecht, waar natuurlijk de knutseltafel voor je klaarstaat. Na de film kun je daar ook nog terecht.

Dikkie Dik en de verdwenen knuffel

O nee! Dikkie Dik is zijn lievelingsknuffeltje Beer kwijt. Waar is het beestje gebleven? Samen met zijn beste vriendin Poes Muis gaat Dikkie Dik op zoek naar Beer. Tijdens die zoektocht doen ze heel veel verrassende ontdekkingen: een bed kan ook een trampoline zijn, op de waslijn kun je acrobatische trucs uithalen en wat met die steen in de tuin? Dat blijkt een schildpad! Maar Beer blijft onvindbaar, dus verlegt de zoektocht zich naar verder gelegen, onbekende gebieden, zoals het weiland, het bos en het strand. Ook daar wonen dieren, die best mee willen helpen.

In 1978 verscheen het eerste Dikkie Dik-prentenboek, bedoeld om voorgelezen te worden in het populaire kinderprogramma Sesamstraat. Sindsdien vormen de avonturen van de grote, rode kater een terugkerend en geliefd onderdeel van het programma. Voor het eerst zijn Dikkie Diks avonturen nu ook op het witte doek te zien. Met de stem van Burny Bos.