Deze website is geoptimaliseerd voor moderne browsers. Voor een betere ervaring update de browser.

Films Agenda Specials Informatie Nieuws
NL
EN
Bekijk de trailer

Mafak - Cinéma Arabe

Cinéma Arabe Premieres
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

Mafak - Cinéma Arabe

Ziad is achttien als zijn jeugdvriend Ramzi voor zijn ogen door een Israëlische scherpschutter wordt vermoord. Een onbezonnen vergeldingsactie levert hem een zware gevangenisstraf op. Wanneer hij vijftien jaar later vrijkomt, wordt hij als held onthaald; maar intussen is de wereld veranderd en Ziads jeugd voorbij. Zijn traumatische ervaringen, die hem slapeloosheid, hoofdpijn en plasproblemen bezorgen, kan hij met niemand delen. Een Palestijns-Amerikaanse documentairemaakster probeert Ziads isolement te doorbreken.

Mafak behandelt een wijdverbreid, maar onderbelicht fenomeen in de Palestijnse samenleving: de detentie en marteling van grote groepen jonge mannen in Israëlische gevangenissen, en de mentale verwondingen die dat achterlaat.

Zo 12 mei met voorfilm:
Elevate
Hamida Issa | Qatar | 2017 | drama | 14 min. | English spoken – English subtitles
In haar luxe villa stapt de jonge, steenrijke Latifa samen met haar dienstmeisje Rosie in de lift. Als die abrupt vastloopt, krijgt Rosie zonder aanleiding de schuld van het defect. Geëmotioneerd besluit ze haar werkgeefster eens goed de waarheid te zeggen. Plotseling betreedt Latifa op magische wijze de wereld van haar voorouders.