Films Agenda Specials Expat Informatie Locaties
NL
EN
Bekijk de trailer

City of Wind (a Young Shaman)

De 17-jarige Ze uit Ulaanbaatar is een gerespecteerd sjamaan. Als hij iets krijgt met Maralaa moet hij kiezen tussen spiritualiteit en zijn persoonlijke verlangens.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

City of Wind (a Young Shaman)

In de Mongoolse hoofdstad Ulaanbaatar is de 17-jarige Ze bezig met zijn laatste jaar op school. En hij doet het heel goed; zijn leraar verwacht dat hij het ver gaat schoppen. Maar Ze heeft al carrière gemaakt: hij is een zeer gerespecteerd sjamaan, die de mensen met raad en daad bijstaat, geholpen door voorouderlijke geesten. Niet iedereen is hiervan onder de indruk: leeftijdgenoot Maralaa vindt het allemaal onzin. En juist tot haar voelt hij zich enorm aangetrokken – en zij tot hem. Samen duiken ze het nachtleven van de stad in. Hoe verhoudt zich dit tot zijn spirituele werk?

Ulaanbaatar is een grote stad vol moderne wolkenkrabbers en lelijke gebouwen uit het Sovjet-verleden, maar aan de randen van de stad staan ook nog de traditionele joerts. In dit door haarzelf geschreven coming-of-age-verhaal, haar speelfilmdebuut, toont de Mongoolse maar nu in Lissabon wonende regisseur Lkhagvadulam Purev-Ochir hoe die tegenstelling tussen oud en nieuw, tussen modern en traditioneel vorm krijgt in het dagelijkse leven.