Films Agenda Specials Expat Informatie Locaties
NL
EN
Bekijk de trailer

In the Land of Brothers

Twintig jaar omspannend drieluik over drie familieleden die in 2001 vanuit Afghanistan naar Iran zijn gevlucht. Hoe is het ze daar vergaan?
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

In the Land of Brothers

Na 9/11 vielen de Amerikanen Afghanistan binnen. Dat veroorzaakte een enorme vluchtelingenstroom; alleen al in buurland Iran belandden 5 miljoen Afghanen, die over Iran spreken als het 'broederland'. Werden deze vluchtelingen inderdaad als broeders onthaald? De debuterende Iraanse regisseurs Raha Amirfalzi en Alireza Ghasam laten het in dit indrukwekkende drama zien, een twintig jaar omspannend drieluik over de gevluchte familieleden Mohammad, zijn nichtje Leila en haar oudere broer Qasem.

Winter 2001: tiener Mohammad en zijn familie wonen in de Iraanse stad Bojnourd. Thuis wordt hij met liefde omringd, maar op straat wordt hij lastiggevallen door de politie. Op een dag wordt hij aangehouden. Tien jaar later: Leila, inmiddels gelukkig getrouwd, werkt voor een welgesteld gezin in Bandar-e Anzali. Dan slaat het noodlot toe. In 2021 lijkt eindelijk alles op zijn plaats te zijn gevallen voor Qasem, zijn dove vrouw Hanie en hun dochter Maryam. Maar dan krijgen ze slecht nieuws over hun zoon Hamed, die in het buitenland verblijft.