Films Agenda Specials Expat Informatie Locaties
NL
EN
Bekijk de trailer

Animalia

Marokko wordt getroffen door een natuurramp van bovennatuurlijke proporties. De hoogzwangere Itto, die zich alleen in het rampgebied bevindt, wil met haar familie herenigd worden. Maar hoe?
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

Animalia

De hoogzwangere Itto, een eenvoudige Berbervrouw die nog maar pas getrouwd is met de succesvolle zakenman Amine, droomt ervan eens een dagje helemaal voor zichzelf te hebben , weg van zijn hooghartige familie , die haar eigenlijk te min vinden voor Amine. En die droom komt uit: de gehele familie is op zakenreis, en dus heeft zij de luxe familievilla in Imilchil helemaal voor zichzelf. Dan kondigt de regering de noodtoestand af: in het Atlasgebergte, waar ook Imilchil ligt, is een storm van bovennatuurlijk proporties ontstaan. Nu wil Itto niets liever dan met haar familie herenigd worden, maar helikopters en gepantserde voertuigen hebben het stadje inmiddels van de buitenwereld afgesloten. Wat nu?

Regisseur Sofia Alaoui vermengt in dit intrigerende sci-fi-drama, haar speelfilmdebuut, mystiek en het bovennatuurlijke met thema's als identiteit, klassenbewustzijn en de rol van vrouwen in het hedendaagse Marokko. Alaoui schreef mee aan het scenario, de prachtige beelden zijn van Noé Bach, terwijl de hoofdrol wordt vertolkt door Oumaïma Barid.

Trouw

Toverachtig Marokkaans drama

de Volkskrant

Een waarachtig originele genrefilm