Films Agenda Specials Expat Informatie Locaties
NL
EN
Bekijk de trailer

Memory

Maatschappelijk werkster Sylvia, een vrouw met een moeilijk verleden, leert de dementerende Saul kennen. De band tussen de twee heeft een grote impact op hun levens.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

Memory

Maatschappelijk werkster Sylvia, een vrouw met een getroebleerd, alcoholistisch verleden, is met haar zus naar een schoolreünie gegaan. Leuk is het niet, want een onbekende man zit voortdurend naar haar te glimlachen. Op weg naar huis merkt ze dat die man haar volgt, waarna ze zich in paniek huiswaarts haast om zich op te sluiten in haar flatje, waar ze samen met haar dochter Anna woont. De volgende ochtend is de man er nog altijd; Sylvia weet zijn identiteit te achterhalen: hij blijkt Saul te heten en lijdt aan beginnende dementie. Dagen later zoekt Saul contact met haar om zich te verontschuldigen voor zijn gedrag. Van lieverlee ontstaat er een band tussen de twee, die een grote impact op hun beider levens zal hebben.

Alles draait om onderdrukte, onverwerkte en verdwenen herinneringen in dit gevoelige drama van de Mexicaanse regisseur Michel Franco, die zelf het scenario schreef. De hoofdrollen worden vertolkt door Jessica Chastain en Peter Sarsgaard. Die laatste won hiermee de prijs voor Beste Acteur op het filmfestival van Venetië.