Films Agenda Specials Expat Informatie Locaties
NL
EN
Bekijk de trailer

Los reyes del mundo

Een stuk grond, geërfd van zijn oma, biedt het jonge straatschoffie Rá uitzicht op een beter bestaan. Maar hoe daar te komen? Samen met vier vrienden onderneemt hij de reis.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

Los reyes del mundo

Het leven op de straten van de Colombiaanse stad Medellín is zwaar en gevaarlijk, zo weet ook de jonge Rá, die juist daar moet zien te overleven. Samen met zijn beste vrienden Sere en Winny houdt hij zich bezig met straatgevechten en kleine criminaliteit. Ze weten dat het zo niet verder kan, maar wat dan? Onverwacht dient zich een nieuwe kans aan als hij hoort dat hij het stuk grond dat hij van zijn oma heeft geërfd, kan terugvorderen van de overheid. Samen met twee anderen vrienden, Culebro en Nano, gaan de vijf op pad naar dat stuk land dat ver weg, diep in Colombia ligt. Maar de reis is loodzwaar en hoe langer die duurt, hoe meer hun vriendschap op de proef wordt gesteld.

Regisseur Laura Mora Ortega spreekt zich in deze veelbekroonde film niet alleen uit over de sociale misstanden in Colombia, ze vertelt vooral het verhaal van een soms hallucinante reis vol dromerige en adembenemende beelden.