Films Agenda Specials Expat Informatie Locaties
NL
EN
Bekijk de trailer

Tatami

De Iraanse judoka Leila is een kanshebber op de titel bij het WK Judo in Tbilisi. De Iraanse overheid wil echter dat ze opgeeft. Politieke thriller met o.a. Zar Amir Ebrahimi (Holy Spider).
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

Tatami

De Iraanse judoka Leila en haar coach Maryam worden afgevaardigd naar de wereldkampioenschappen judo in de Georgische hoofdstad Tbilisi. Leila wordt gezien als een van de grote kanshebbers op de titel, maar die kans lijkt verkeken als de Iraanse overheid haar opdraagt een blessure te veinzen of opzettelijk te verliezen. Want als ze door zou gaan, komt ze mogelijk een Israëlische tegenstander tegen. Mocht ze de autoriteiten negeren, staat niet alleen haar eigen vrijheid op het spel, ook de veiligheid van haar familie is in het geding. Maryam smeekt haar te gehoorzamen.

Deze intense, in zwart-wit geschoten politieke thriller, gebaseerd op ware gebeurtenissen, is voortgekomen uit de opmerkelijke samenwerking tussen een Israëlische en een Iraanse regisseur: Guy Nattiv respectievelijk Zar Amir Ebrahimi. Die laatste is vooral bekend als actrice, o.a. in het veelbekroonde Holy Spider. In Tatami, haar regiedebuut, speelt ze de rol van judocoach Maryam. Nattiv, die al een Oscar op zijn naam heeft staan, schreef mee aan het scenario.