Films Agenda Specials Expat Informatie Locaties
NL
EN
Bekijk de trailer

Inside the Yellow Cocoon Shell

Indrukwekkend staaltje slow cinema over Thien, die van Saigon naar zijn geboortedorp reist om daar zijn overleden schoonzus te begraven – een spirituele ontdekkindstocht.
Tickets bestellen

Deze voorstelling maakt deel uit van Rialto Filmclub met als gastspreker deze maand Ernst-Jan Pfauth.

Op festivals in binnen- en buitenland zijn ontelbaar veel prachtige films te zien. Zo veel zelfs, dat ze niet allemaal de Nederlandse filmtheaters bereiken. Gelukkig dat Eye Filmmuseum elke zomer een selectie van deze films naar ons land brengt onder de noemer Previously Unreleased. Inside the Yellow Cocoon Shell hoort beslist bij die selectie.

Ook te zien in Rialto.

Inside the Yellow Cocoon Shell

Op een terrasje in het rumoerige Saigon staat de aan zijn geloof twijfelende Thien met een paar vrienden te praten over de zin van het leven, als even verderop een ernstig motorongeluk gebeurt. Later ontdekt hij dat zijn schoonzus Hanh bij dat ongeluk om het leven is gekomen. Aan Thien nu de taak om de kist met het lichaam van Hanh terug te brengen naar het dorp waar niet alleen zij maar ook Thien zelf is geboren. Hanh's vijfjarige zoontje Dao gaat uiteraard mee. Hij weet dat hij daar zijn ex-geliefde Thao gaat ontmoeten, terwijl daar ergens ook zijn broer Tam moet zijn, de echtgenoot van Hanh, de man die ooit haar en Dao in de steek liet. Onderweg ontmoet Thien vele mensen die hem nieuwe inzichten verschaffen – de reis wordt een spirituele ontdekkingstocht.

Dit speelfilmdebuut van Thien An Pham is slow cinema op zijn best. Met lange takes, bedachtzame zooms en een onthaaste montage dompelt de Vietnamese regisseur de kijker onder in de ervaringen van Thien. Het leverde hem o.m. de Camera d'Or in Cannes op.

de Volkskrant

... doet denken aan de films van de grootmeesters van de vertraagde cinema...

Trouw

... een hypnotiserende, spirituele reis door Vietnam